audi forums   audi forums


Go Back   Audi Forum > Audi Forums (Audi Cars) > Audi A4 Forum > Audi S4 Forum

Audi Forum: Audi Side Assist Finally fixed
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-09-2015, 02:50 AM
WyomingGuy WyomingGuy is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 1
Smile Audi Side Assist Finally fixed

Folks,

I have a 2013 S4 Prestige 6MT with most of the bells and whistles. One of those has been a problem since I bought the car in October of 2012. Only when the weather is well below freezing does this happen. Go to cold car, start, get error that says "Audi Side Assist is currently not available". If I restart about 3-7 times it works or if the weather warms up it was fine. I live over 500 miles from the dealer in Denver so I could never leave the car in the middle of winter long enough for them to see it themselves (even though I had videos I sent to them, they wanted to see it themselves).

Now that I am retired and we were near Denver we made arrangements to leave the car for a couple of days in late February. Well they ordered a module and then reprogrammed the car and it still did not work. I had to leave for Cheyenne for a few days so they had the car for almost a week with continuing problems. BUT, now they believed me. At least it was cold enough to cause the problem. After ordering another control module for the other side and installing it they finally solved the problem. Good thing since I only had 200 miles left on the warranty!

Josh in the service department was wonderful and although the 2015 A4 they gave me was nice it was nowhere near the car the S4 is. I am so happy to have the car back and for the first time EVERYTHING works. FYI, they also had to put in a new drivers side sun visor since the darn thing kept falling down slowly about 1 1/2" when pushed toward the windshield. After they replaced the Sirius/XM antennae last fall and these problems I (for now) have a flawlessly working car.

So, thanks for Audi of Denver (McDonald Auto Group) and their great service department for finally solving this problem. I, and they, have never heard of this cold weather side assist problem. So if someone finds this post on a Google search and has the same problem please call Josh in Denver to find out what they replaced.

Thanks to this forum for all the great info I have gleaned and I hope someone else can benefit from my experience.

Cheers,

Neil
Reply With Quote

lose weight
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump




All times are GMT. The time now is 08:11 PM.


Advertisements
cars connected social network


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
audiforum.org recognizes that "Audi", it's logos and various model names and numbers are registered trademarks of Audi AG. These terms are used for identification purposes only. audiforum.org is not affiliated in any way with Audi AG or any other company listed herein. All information on this site is the opinion of its members and not the opinion of the site itself. ©2017 Madison Ross Media Group. All rights reserved. Content published on AudiForum.org requires permission for reprint.
MADISON ROSS MEDIA GROUP MARKETPLACE
Need products for your Audi? Check out your options at the links below: